De Alblas - Streefkerk in beeld https://t.co/Wl9DiUulgj
Eindstand: De Alblas - Streefkerk 2-2
Tussenstand: De Alblas - Streefkerk 1-2 48e minuut
Ruststand: De Alblas - Streefkerk 0-2

Groote Lindt   Streefkerk (2)Streefkerk kende een perfecte voorbereiding door alle wedstrijden te winnen, maar de eerste echt belangrijke wedstrijd - de eerste competitiewedstrijd - werd verloren van Groote Lindt.

Het was te merken dat de verwachtingen hoog zijn dit seizoen, want Streefkerk speelde wat nerveus in de beginfase in Zwijndrecht. Op het moeilijk bespeelbare veld was het Groote Lindt dat goed startte en Streefkerk dat onnauwkeurig was in de passing. Een kopbal uit een corner werd in de 8e minuut prima gepakt door keeper Rick Reitsma. Groote Lindt was daarna nog enkele keren gevaarlijk, maar Streefkerk nam het initiatief gaandeweg de eerste helft over en creëerde ook enkele goede kansen. Een doorkopbal van Andy van Vugt op Lennert de Vries werd afgevlagd wegens buitenspel en Olaf Wols kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd gepakt door de prima keepende Raymond Klootwijk.

Na de rust had Streefkerk de wedstrijd redelijk onder controle en kreeg het ook de beste kansen. Andy van Vugt mikte net naast en een schot van Lennert de Vries ging over. De eerste keer dat Groote Lindt in het zestienmetergebied van Streefkerk kwam, was het meteen raak. In de 75e minuut kwam Groote Lindt op 1-0. Streefkerk probeerde vervolgens alles om gelijk te maken, maar het ontbeerde wat geluk. Groote Lindt werd in de slotfase nog enkele keren gevaarlijk, maar keeper Reitsma hield zijn doel verder schoon.

Komende zaterdag speelt Streefkerk de eerste thuiswedstrijd van deze competitie. IFC is de tegenstander. De wedstrijd start om 14.30 uur.

comments

Stand 3e klasse C