Streefkerk naar finale #kontaktbokaal na 5-0 zege tegen VVAC

Trainers:
Piet Prins
Rob Lieuwen

Op 13 mei jl. traden de JO17 thuis aan tegen De Alblas. Streefkerk begon bijzonder gemotiveerd en liep in de eerste helft over De Albas heen. In rap tempo was de ruststand van 7-0 bereikt door doelpunten van Jan, Twan, Niels, Jens, Fred (2x) en Julian. Na rust werd het eltal op een aantal plaatsen gewijzigd. Keeper Jurrian werd rechtbuiten en ook Dirk werd naar voren gedirigeerd. Dit had effect, beide scoorden nog een keer en door een tegentreffer kwam de 9-1 eindstand op het bord.

Onder frisse weersomstandigheden begonnen de JO-17 uit bij Drechtstreek. Streefkerk liet het balletje goed rond gaan en al binnen 5 minuten kan Jan scoren na een goed aanval. Na dit doelpunt bleef Streefkerk de betere ploeg. De 0-2 kon niet uitblijven en bleef ook niet uit, doelpuntenmaker Emilio. Daarna kreeg Drechtstreek meer grip op het Streefkerkse spel en scoorde uit een counter de aansluitingstreffer. Na rust kon Streefkerk geen afstand nemen en zoals zo vaak valt dan toch het tegendoelpunt resulterend in een 2-2 eindstand.

De jongens onder 17 moesten afgelopen woensdagavond afreizen naar Hardinxveld voor een inhaalwedstrijd. In tegenstelling tot zaterdag was het nu koud en winderig met af en toe een druppel regen. Dezelfde jongens als tegen VVGZ moesten het doen inclusief Mijndert en Mark, geleend van JO -15. Streefkerk begon sterk aan de wedstrijd en bewees zichzelf een slechte dienst door de kansen niet te verzilveren. Jurian redde goed op een actie van een doorgebroken speler van Hardinxveld. Gelukkig scoorde Julian voor rust waardoor met een minimale voorsprong de rust werd bereikt. Vlak na rust verdubbeld Julian de voorsprong en was de wedstrijd onder controle. Emilio scoorde vlak voor tijd de 0-3 door een afgeslagen bal vanaf 16 meter in te schieten.

Paaszaterdag 15 april speelden de JO-17 een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Albasserdam. Het verschil op de ranglijst was niet direct zichtbaar, in de eerste helft had Streefkerk een licht overwicht maar verder dan vlak voor rust op de doellijn gekeerd schot kwamen de jongens niet. Na rust gebeurde waar iedereen bang voor was, een snelle 0-1 gevolgd door de 0-2. Toen werd het ernst bij Streefkerk en Julian zorgde voor de aansluiting. Emilio bracht de 2-2 op het bord. Vlak voor het eindsignaal gebeurde het toch, Emilio maakte de 3-2 en daarmee bleven de punten op Streveland, maar dat had ook anders kunnen aflopen.

Op zaterdag 8 april scheen de zon heerlijk en lag het veld er weer geweldig bij. JO-17 begon sterk, de tegenstander gaf veel ruimte weg op het middenveld en Streefkerk trok de wedstrijd naar zich met goed combinatiespel. De 1-0 viel al snel doordat Niels bij de tweede paal een strakke voorzet binnenknalde. Een paar minuten later scoorde Julian de 2-0 na een actie in de 16 meter. Na de 3-0 scoorde Des de mooiste van de middag. Een diagonaal schot in de rechter bovenhoek. Dit bepaalde de ruststand op 4-0. Na rust was het eenrichtingsverkeer. Emilio (2x), Twan, Julian en de gastspelers uit de JO-15 Mijndert de Jong en Mark den Ouden bepaalden (in willekeurige volgorde) de 10-0 eindstand.