Bijeenkomst wedstrijd app dinsdagavond 24 oktober https://t.co/fw7HFIvlqH

Trainers:
Piet Prins
Rob Lieuwen

Op zaterdag 7 oktober moest de JO-17 op weg naar Dordrecht voor een wedstrijd tegen Emma. Vorig seizoen werd er nog dik verloren dus tijd om iets recht te gaan zetten. In de stromende regen begon Streefkerk goed. Er werd goed gecombineerd tot aan de 16 meter maar de afronding was niet goed genoeg. Wat je vaak ziet is dat het doelpunt aan de anders kant valt. Ondanks de achterstand bleef Streefkerk er in geloven en onze nieuweling Steven scoorde uit een vlot lopende aanval over rechts. Na de rust stelde Streefkerk orde op zaken. Emilio scoorde vlak na rust uit een corner met het hoofd. De 1-3 kwam ook van de voet van Emilio. Julian scoorde ook met het hoofd uit een corner van Jonne. De weerstand was gebroken en Emilio zorgde voor het slotakkoord door de 1-5 eindstand op het bord te zetten.

Op zaterdag 30 september speelde de JO-17 een thuiswedstrijd tegen Dubbeldam. Op het mooie kunstgras begon de wedstrijd keurig op tijd onder leiding van scheids Bas den Toom. Dubbeldam kwam goed uit de startblokken en al snel bleek dan het een goede ploeg was met gevaarlijke spitsen. De druk op het doel van Jurian was groot maar toch plaatste Streefkerk af en toe een gevaarlijke counter. De 0-1 kon niet uitblijven en viel dan ook na een klein kwartiertje. Vlak voor rust, een vervelend moment viel de 0-2. Dat was ook gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft. Na rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht en met goed veldspel scoorde Emilio de aansluitingstreffer. De wedstrijd kon nog alle kanten op want ook Dubbeldam bleef dreigend maar de achterhoede van Streefkerk gaf geen krimp. Na een mooie actie op links scoorde Emilio de 2-2. Dat werd de eindstand. Hard gewerkt en uiteindelijk een mooi punt.

Op woensdagavond 20 september werd de tweede helft gespeeld van de in de rust gestaakte bekerwedstrijd tegen Sliedrecht vanwege de overvloedige regenval. De stand bij het begin was 3-0. Deze stand kwam niet in gevaar. Er werd nog een maal gescoord door Mark.

Op zaterdag 23 september onder een prachtige najaarszon begon de competitie voor de JO-17 uit bij DFC.  Streefkerk begon degelijk aan de wedstrijd. Tot aan de 16 meter van DFC ging het goed. Echte grote kansen waren er echter niet genoeg om te scoren. Vlak voor rust viel een hoge bal in het strafschopgebied. Julian geloofde erin en was iets voor de keeper bij de bal en dat betekende de voorsprong. Na rust bleef Streefkerk degelijk spelen en kwam nauwelijks in de problemen. Julian verdubbelde de score en daarmee was de eerste overwinning een feit.

Op zaterdag 16 september was Kozakken boys de laatste tegenstander voor de beker. Streefkerk pakt vanaf het begin het initiatief en scoorde in de eerste helft via Julian. Na rust ging het hard, Gerrit, Fred, Mark, twee keer Emilio en nogmaals Julian leverde een keurige 7-2 overwinning op.