Wedstrijd #afgelast: #Streefkerk 1 - #Cluzona 1 12 december 2017 - 20:00
Maandag 11 december: alle trainingen afgelast https://t.co/3fNlsXBRt2 https://t.co/eInw4ciXqS
De Alblas - Streefkerk in beeld https://t.co/Wl9DiUulgj

Trainers:
Piet Prins
Rob Lieuwen

2017   JO17 kampioen (3)Op zaterdag 2 december speelde de JO-17 thuis de kampioenswedstrijd tegen Emma. De wedstrijd begon in de mist stroef tegen Emma. Wellicht het gevolg van kampioensstress. De eerste helft was rommelig en levered geen doelpunten op. De tweede helft was de mist wat minder en begon Streefkerk te draaien. Met goed combinatiespel viel in de 48e minuut de bevrijdende treffer, gemaakt door Steven. Het verzet van Emma was gebroken en al snel scoorde Steven de 2e van de middag. Gerrit was scherp en scoorde de 3-0, nog voor het uur scoorde Emilio twee keer en maakte aan alle onzekerheid een einde. Julian pakte ook zijn doelpuntje met. Na een tegendoelpunt wist Ronne de eindstand op het bord te zetten. Eindstand 7-1. Volgens goed gebruik werd de duik in de sloot niet overgeslagen ondanks een temperatuur van een paar graden boven nul.

Lees meer...

Op zaterdag 25 November moest de JO-17 hun wedstrijd spelen tegen Drechtstreek. De wedstrijd begon een minuut of tien later als gevolg van het feit dat de tenues iets later in Papendrecht aankwamen. Na een zeer beperkte warming up begon Streefkerk een beetje onwennig aan de wedstrijd mede de matige kwaliteit van het kunstgrasveld. Drechtstreek speelde sterker en beter dan in de thuiswedstrijd. Streefkerk had het moeilijk maar dankzij echt goed keeperswerk van Jurian werd de rust gehaald met 0-0. Na rust kwam Streefkerk beter in de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe. Halverwege kopte Julian een vrije trap binnen bij de tweede paal. Dit voelde als een bevrijding en Streefkerk kreeg meer zelfvertouwen. Na de 0-2 van Julian was de wedstrijd gespeeld en komt het kampioenschap erg dichtbij.

Op zaterdag 11 November moest de JO-17 op bezoek bij GSC/ODS, dat moment op de tweede plaats stond. Streefkerk had het niet makkelijk en kreeg goed tegenstand. De ruststand was toch in het voordeel van Streefkerk dankzij een doelpunt van Emilio. Na rust werd het verschil tussen de teams groter mede door doelpunten van Fred en....Dirk....Een goed stap op weg naar een naderend kampioenschap?

Op zaterdag 18 november speelde de JO-17 thuis tegen Nieuw Lekkerland. Streefkerk kwam goed uit de startblokken en had overwicht op vooral het middenveld. Toch duurde het bijna een half uur voordat Steven de 1-0 binnen schoot. Streefkerk drukte niet door en door slordig spel kwam Nieuw Lekkerland beter in het spel. Dat resulteerde in 2 tegendoelpunten waardoor Streefkerk aan de bak moest. Gelukkig scoorde Steven ook nog voor rust de gelijkmaker. Na rust was Streefkerk de gevaarlijkere ploeg maar bij Nieuw Lekkerland stond het middenveld beter. De voorsprong kwam op het bord door Julian. Een paar minuten voor tijd maakte Emilio aan alle spanning de 4-2 binnen te schieten. De 4-3 in de blessuretijd was er alleen voor de statistieken.

Op zaterdag 4 november begon de JO-17 onder een lekkere najaarszon aan de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde VVGZ. Streefkerk begon sterk en al snel scoorde Steven de 1-0. Lennard speelde sterk op links en kwam regelmatig sterk door. Het kon niet uitblijven dat Lennard dan ook de 2-0 scoorde. Snel daarna scoorde Emilio de 3-0 en leek Streefkerk op een grote overwinning af te stevenen. VVGZ scoorde na een half uur spelen tegen. Streefkerk stelde orde op zaken Lennard scoorde nog voor rust de 4-1. Na rust scoorde Lennard zijn derde en vijfde voor Streefkerk. VVGZ kwam nog even dichterbij door te scoren maar Emilio zette met twee doelpunten de eindstand van 7-2 op het spreekwoordelijke bord.