https://t.co/aJKuru7Cfv Inning contributie seizoen 2021-2022 weer van start! https://t.co/vBr3h5nKIk
Image is not available
https://t.co/Pi9t83p4IT Vernieuwing (o.a.) dak in beeld, deel 2
Image is not available
https://t.co/5h81Mzm6Me Vernieuwing dak in beeld, deel 1 https://t.co/mwYkvs5t2o
Image is not available
Vanmiddag vanaf 13.30 uur wedstrijdjes tussen @vvstreefkerk @vvdealblas @vvNwlekkerland op sportpark Streveland. K… https://t.co/THIQq3QeCA
Image is not available
Na project terras is nu project dak van start. Dit was heel hard nodig. Uiteraard mbv onze fantastische vrijwillige… https://t.co/i2DCmR8umN
Image is not available
Slider

Historie

De officiële oprichtingsdatum van de V.V. Streefkerk is 1 juli 1958. Twee weken later, op 15 juli, wordt een vergadering gehouden en wordt het eerste bestuur gekozen bestaande uit:

Joop van Holten (voorzitter), Anton den Haan (secretaris), Luuk Schippers (penningmeester), Bas de Ruijter (2e voorzitter), Henk Schippers (2e secretaris), Henk Flier (2e penningmeester) en Bas den Toom (commissaris)

In de drukke periode daarna wordt een huishoudelijk reglement opgesteld, contributie geïnd, een veld aangevraagd bij de gemeente en er wordt één seniorenteam ingeschreven bij de KNVB.

De gemeente is echter niet zo enthousiast met het aanleggen van een veld en daarom worden de thuiswedstrijden gespeeld bij andere verenigingen. In de dertien (!) jaar die volgen speelt V.V. Streefkerk haar thuiswedstrijden onder andere in Nieuw Lekkerland, Ammerstol en Gorinchem.

Jarenlang is er getracht een eigen accommodatie te krijgen en in 1969 wordt gestart met de bouw van een eigen complex.

Op 14 augustus 1971 wordt het eigen Sportpark Streveland aan de Beneden Tiendweg geopend. Het complex heeft een prachtige kantine met 4 kleedkamers en twee speelvelden met daartussen een trainingsstrook.

Onder trainer Teun Ooms wordt V.V. Streefkerk in 1962 voor het eerst kampioen. In 1966 wordt een tweede team ingeschreven en de club in groeiende.  Het clubblad ‘Buiten Spel’ verschijnt voor het eerst in 1967 en bestaat nog steeds anno 2011.

Eind jaren ’60 wordt het eerste jeugdteam geformeerd en groeit de vereniging Streefkerk als nooit te voren.

In het seizoen 1973-1974 behaalt het eerste elftal van V.V. Streefkerk een groot succes door te promoveren naar de 4e klasse van de KNVB. Het team zal daar twee jaar bivakkeren, alvorens weer terug te keren naar de afdeling Dordrecht. Jarenlang speelt het daar in de hoofdklasse, maar eind jaren ’80 daalt men af naar de 2e  klasse. Dat V.V. Streefkerk hier niet thuis hoort bewijst het door twee maal achtereen kampioen te worden en weer terug te keren in de hoofdklasse van de Afdeling Dordrecht.

Eind jaren ’70 krijgt V.V. Streefkerk een derde veld, dat vooral als trainingsveld wordt gebruikt. Het oude trainingsveld wordt voorzien van gravel en kan bij slechte weersomstandigheden worden gebruikt.

In 1983 wordt op grootse wijze het 25-jarig bestaan gevierd. Zo is er onder andere een wedstrijd van het eerste tegen de oud-internationals en treedt de populaire popgroep Normaal op het derde veld op. Op de afsluitende feestavond in het ‘Wapen van Streefkerk’ zijn de Havenzangers te gast en wordt het een spetterend feest.

De jeugdcommissie is druk met het organiseren van verschillende activiteiten. Voor de jongste jeugd wordt aan het eind van elk seizoen een tentenkamp georganiseerd, terwijl de junioren in de winterstop op trainingskamp gaan. In oktober 1991 komt de KNVB-voetbaltruck naar Streefkerk. Eén van de activiteiten is het op de foto gaan met het gouden Oranje van 1988, die staan afgebeeld op een levensgrote kartonnen foto. Alle kinderen mogen met hun helden op de kiek. Helaas gaat er wat mis met het ontwikkelen van de foto’s: de meeste zijn mislukt.

Er wordt later gelukkig een heel leuk alternatief bedacht. De door Oranje gewonnen EK-beker, de Coupe Henry Delaunay, komt naar Streefkerk en alle spelers en begeleiders mogen met die beker op de foto.

Medio 1991 worden de kantine en de keuken uitgebreid. Verder wordt een nieuwe materialenberging te bouwen en zal de huidige berging gebruikt gaan worden als massageruimte. 

Bij de KNVB vindt een grote reorganisatie plaats. De Afdelingen maken plaats voor Districten en de Afdeling Dordrecht gaat op in District Zuid 1. Het eerste elftal komt terecht in de 4e klasse, het tweede in de reserve 2e klasse.

Sportief gezien gaat het V.V. Streefkerk voor de wind in de jaren ’90. Naast kampioenschappen van het eerste elftal worden ook het tweede, derde en vele junioren- en pupillenteams kampioen. In 1997 komen de gebroeders Arnold en Gerrie Mühren naar Streefkerk om een voetbalclinic te geven voor de jeugd.

Het 40-jarig jubileum van de club in 1998 dreigt in het water te vallen, doordat de politie dringend adviseert alle buitenactiviteiten af te gelasten in verband met dreigend onweer en hagel. Het feest wordt vervolgens op z’n Streefkerks binnen in de kantine gevierd.

In 1999 promoveert het eerste elftal naar de 3e klasse en een jaar later wordt het vierde elftal kampioen. Ook in het nieuwe millennium gaat het goed met V.V. Streefkerk. De accommodatie wordt uitgebreid met een tweetal kleedkamers, een kleedkamer voor de scheidsrechters, een ruime berging en een massageruimte. Verder krijgt men de beschikking over een kunstgrasstrook tussen het eerste en tweede veld. Ook het terras voor kantine krijgt een facelift en in 2011 wordt de bestuurskamer uitgebreid en geheel vernieuwd.

Een historisch moment is de oprichting van de Club van 100 in 1999. In de jaren die volgen steunt deze club diverse initiatieven binnen de vereniging met royale giften.

Op 1 juli 2008 bestaat de vereniging 50 jaar. Tijdens het jubileumfeest komen onder andere het RTL-sterrenteam en FC Dordrecht naar Streefkerk en is er een geweldige reünie/familiedag waar vele leden en oud-leden acte de présence geven. Er verschijnt ook een jubileumboek met daarin een compleet overzicht van de bijzondere geschiedenis van de vereniging.

Het eerste speelt het seizoen erop in de legendarische shirts, waarmee in 1974 het kampioenschap werd behaald. Als vervolg hierop wordt een kledinglijn opgezet, waar men onder andere poloshirts en trainingspakken met het V.V. Streefkerk-logo kan aanschaffen. Ook leuke gadgets als sjaals en carkits worden verkocht.

In 2009 promoveert het eerste elftal wederom naar de 3e klasse en aan het eind van het seizoen erop komt de laatste wedstrijd tegen Pelikaan live op televisie via Sport1.

De activiteitencommissie in druk bezig met de organisatie van nieuwe activiteiten. In oktober 2010 wordt de eerste voetbalquiz gehouden en in mei 2011 wordt een Irish-party georganiseerd. Beide avonden zijn zeer succesvol.

Oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers geeft in november 2010 een voetbalclinic voor onze C-junioren en er is dit seizoen sportief succes voor zowel het vierde elftal, de C 1-junioren als de F 1-pupillen in de vorm van een kampioenschap. Het eerste elftal handhaaft zich in de 3e klasse en zal voor het 3e jaar in successie op dat niveau gaan spelen.

In seizoen 2013-2014 mist Streefkerk op doelsaldo het kampioenschap in de vierde klasse, maar een jaar later gaat alsnog de vlag in de top en bereikt Streefkerk de derde klasse.

Vanaf seizoen 2017-2018 wordt op het eerste veld op kunstgras getraind en gespeeld. 

V.V. Streefkerk bestaat ruim 60 jaar en  is een gezellige vereniging met een prima uitstraling. De club telt momenteel ruim 250 leden en heeft meerdere senioren- en jeugdteams. Er is een prima schare vrijwilligers die ervoor zorgen dat de club leeft. Voorwaar iets om zeer trots op te zijn!

vvshistorie