https://t.co/Kzmo5uCpkx UPDATE CORONA VIRUS vanaf 15 oktober 2020 https://t.co/erLt4wAsmJ
Image is not available
Weer een superlot van de grote clubactie verkocht. Deze keer door de veteranen + vrouwen. Klasse en erg bedankt! https://t.co/JvbfQ4iGNv
Image is not available
https://t.co/cx5ypjveVQ IFC JO13-3 / VVS JO13-1 (3 oktober 2020)
Image is not available
https://t.co/UJq9aIjP97 VVS JO13-1 / VVGZ JO13-2 (26 september 2020)
Image is not available
Ook Streefkerk 2 koopt superlot van de grote clubactie. Klasse mannen! https://t.co/zBcmgcNDtz
Image is not available
Slider

Kees van Meerkerk

 

Voor het derde opvolgende jaar heeft de C- B - en A jeugd een weekend aan sport en spel gedaan in Loon op Zand. Het complex in de Drunense Duinen is uitermate geschikt voor buitensport door zijn ligging en heeft tevens een ruime zaal om binnenactiviteiten te organiseren. Dit jaar lag er een flink pak sneeuw wat enerzijds een prachtig gezicht was maar anderzijds het improvisatievermogen van de leiders danig op de proef stelde. Bovendien begon het zondagmorgen ernstig te dooien met fikse regen zodat wederom het programma omgegooid moest worden. Aangezien het leidersgilde meerdere jaren ervaring heeft werd elk opstakel in het programma probleemloos opgelost.

Eind oktober werd er begonnen met de voorbereiding. Vergaderen, programma samenstellen, locatie boeken, begroting opstellen, goedkeuring hoofdbestuur vragen en de bijdrage vaststellen zijn de vast terugkerende onderwerpen.

Mede door een aantal sponsors proberen we ieder jaar de kosten voor dit weekend zo laag mogelijk te houden wat, ondanks het niet plaatsen van het verslag van vorig jaar wat “vergeten” was door de redactiecommissie, ook dit jaar weer prima lukte.


De sponsors!
Piet Liefhebber, bedankt voor de bakken snoep, drop, schuimpjes en koekjes.
De heer Brokking, bedankt voor de 400 !  krenten-, witte- en bruine bollen.
Groentenboer Mauritz,  bedankt voor de hoge korting op de rekening.
Stefan de Bruijn van het café en Piet Ouwerkerk,  bedankt voor de hoge korting op de rekening van het shoarma vlees, worsten en nasi.


Vrijdag 25 januari.

Rond half acht druppelden de eerste deelnemers de zaal binnen die direct aanvielen op de tafel met snoep en frisdrank, daarna kwartier maken wat altijd een gevecht is om de beste bedden terwijl deze allemaal hetzelfde zijn.

Dit jaar was de zeer populaire quiz direct op de vrijdagavond ingepland zodat iedereen deze avond in de zaal kon blijven wat gezien de sneeuwval achteraf een slimme zet bleek. Zoals gewoonlijk was deze quiz van een dermate hoge kwaliteit en variatie dat zelfs onder de gelouterde VVS-ers discussie ontstond over de antwoorden. Hulde voor de makers!

De eerste nacht zijn de heren nog vrij fris zodat het altijd wat rumoerig is. De C jeugd spande dit weekend de kroon omdat men elkaar blijkbaar nog zoveel te vertellen had dat het pas rustig werd rond half zes in de morgen. Een leider zette een oproerkraaier buiten de slaapzaal maar haalde hem snel weer binnen omdat ook hij het te koud vond.


Zaterdag 26 januari.

Na het ontbijt een dag uit duizenden! De sneeuw zorgde voor een uniek parcours voor de gehuurde mountainbikes. Tevens was er een hindernisbaan en bosloop uitgezet wat door de 4 teams afgewerkt werd. Wintersport in ons land is zeldzaam maar deze dag was uniek voor dit soort buitenactiviteiten. Enkele sportonderdelen werden geschrapt door de sneeuw maar werden vervangen door andere evenementen.

Een leider presteerde het om 4 keer mee te gaan met de fietstocht terwijl er ook een leider was die met te weinig conditie verdwaalde omdat hij het tempo niet kon volgen  en naar het complex geduwd moest worden door A junior Glen omdat hij dwars af was! De avond werd gevuld met levend stratego in het bos voor de B&C jeugd en een discobezoek voor de A. Tolletje speelde voor croupier bij het black jack spel en er werd tafelvoetbal gespeeld en gedart.


Zondag 27 januari.

Dooi zorgt ervoor dat het geplande voetgolf niet door kan gaan. De regen zorgde er tevens voor dat elke buitenactiviteit zinloos was. Aangezien we beschikten over een ruime zaal waren de alternatieven talrijk zoals darten, tafelvoetbal en het populaire voetballen via de beamer.

Na de lunch was het opruimen en inpakken geblazen wat altijd wat hilariteit geeft omdat er altijd nog wel een persoon is die een verlaat remspoor in een juist schoongemaakte wc achterlaat.


Ook dit jaar kunnen we dus terugkijken op een schitterend weekend waar sport, spel en ontspanning centraal stonden.


Uitsmijters uit de keuken.

  • We helaas een gevalletje van griep hadden zodat deze persoon dus zaterdag al naar huis moest.
  • De EHBO één gevalletje bloedneus had en 2 aspirientjes uitdeelde wegens hoofdpijn.
  • Een leider met een doos snoertjes en andere rommel aan kwam zetten voor het voetbal met de beamer maar het niet voor elkaar kreeg. Rick had dit binnen een minuutje gefikst zonder extra snoertjes!
  • De leiders in de disco geen kontakten kregen met de aanwezigen omdat iedereen bezig was met zijn of haar mobieltje.
  • Men op zondagmorgen 3 uur nog trek heeft in een broodje shoarma en een bord nasi.
  • Het toetje op zaterdagavond een succes was.
  • Aart dacht dat hij de taart gewonnen had met zijn team, al opgestaan was om de prijs in ontvangst te nemen, er achter kwam dat dit dus niet zo was en maar weer ging zitten.
  • Tijdens het mountainbiken reeën gespot zijn.
  • De leiders de grootste plakkers waren na barsluiting.
  • De oliebollen niet gemist zijn.