DFC - Streefkerk in foto’s https://t.co/TEGXCmyV5r https://t.co/MFaAqWf9Vg
Image is not available
Eindstand @vvdfc - @vvstreefkerk 2-3. Rode kaart keeper Rick Rietsma 20 minuten voor tijd. @vvstreefkerk door naar… https://t.co/GfeGlFngFJ
Image is not available
Ruststand @vvdfc - @vvstreefkerk 1-3. Goals Andy van Vugt 2x en Johan Damsteegt
Image is not available
💥Matchday💥De laatste wedstrijden in de🏆poule. Wie gaat er een ronde verder? Ons 1ste strijdt in Dordrecht bij… https://t.co/zUwfw0qfmk
Image is not available
Eindstand @ZBC_97 - @vvstreefkerk 3-6
Image is not available
Slider

In de tweede ronde van de beker hadden we een uitwedstrijd geloot tegen Almkerk. Een onbekende tegenstander, die het heel goed doet in de andere tweede klasse, want zij staan daar bovenaan. We konden dus een goede tegenstander verwachten.

 

Na een reis van ruim een half uur en voor sommige nog wat langer (vergeten tas met de kleding!!) begonnen we behouden aan de wedstrijd. We lieten de bal aan Almkerk en zij speelden deze gemakkelijk rond en kozen telkens voor het inspelen van bewegende middenvelders en een goede diepe gaande linksbuiten. Wij speelden mat en gaven te veel ruimte weg, zodat Almkerk dit spelletje kon blijven spelen. Streefkerk kwam er zo af en toe snel uit, maar veel kansen leverde dit niet op. Beide elftallen kregen in de eerste helft welgeteld twee grote kansen en daar zat hem het verschil. Almkerk scoorde ze allebei en wij beide niet. Zo stond het bij rust 2-0.

In de tweede helft stond er een ander Streefkerk op het veld. Iedereen speelde fanatieker en korter op zijn man. Zo konden we Almkerk op de eigen helft vastzetten en veroverden daar ook vaak de bal. We kregen kansen, maar helaas lukte het niet om de aansluitingstreffer te scoren. De paal en de keeper stonden telkens in de weg. Zelfs de grensrechter van Almkerk gunde ons geen goal, toen Julian wel scoorde, maar terug gevlagd werd voor buitenspel. Almkerk wist uit een counter nog wel te scoren en zo werd de eindstand 3-0. Gezien de tweede helft had er met wat geluk wellicht meer ingezeten.