Streefkerk - IFC 2-2- (rust 1-1) https://t.co/VIGoxMAVQK https://t.co/3sYOEKI3ku
Het is afgelopen. Eindstand @vvstreefkerk - @Ifcambacht 2-2
Het is weer gelijk tussen @vvstreefkerk en @Ifcambacht 2-2
Olaf Wols schiet @vvstreefkerk weer op voorsprong tegen @Ifcambacht 2-1
Op een ijskoud en winderig sportpark Streveland is de ruststand tussen @vvstreefkerk en @Ifcambacht 1-1

Afgelopen weekend stond er een uitwedstrijd tegen Heerjansdam op het programma. We hebben inmiddels de ondergrens van 11 spelers gehaald met onze blessures. Gelukkig kon door wat schuifwerk binnen de junioren er een 12e speler met ons mee. De wedstrijd heeft een heel bijzonder verloop en heeft geen 90 minuten geduurd!!

Ruim op tijd arriveerden we op het sportcomplex van Heerjansdam waar we heel vriendelijk ontvangen werden door een mijnheer, die voor ons de kleedkamer van slot haalde. Heerjansdam beschikt niet over een kunstgrasveld dus speelden we sinds lange tijd weer eens op echt gras. Heerjansdam begon fanatiek met lange ballen te spelen naar hun spitsen en wij konden maar slecht in ons ritme komen door de vele spelers van Heerjansdam die vanaf de eigen helft speelden. De scheidsrechter leek deze wedstrijd weinig geïnteresseerd, want hij wandelde een beetje rond met zijn handen op zijn rug. Het was Streefkerk dat de score opende toen Niels een mooie bal op Jens speelde die na het uitspelen van de keeper de bal in het lege doel kon schieten, 0-1. Niet lang daarna sloeg ineens de vlam in de pan, toen de keeper van Heerjansdam het niet eens was met de scheidsrechter en uit frustratie met een gigantische trap Jan onderuit trapte. Een rode kaart en een strafschop waren het gevolg. Jens schoot de bal achter de “stand in” keeper en zo werd het 0-2. Vervolgens werd de grensrechter zo boos op de scheidsrechter, dat ook deze man met een rode kaart kon vertrekken (en terecht!!). De 0-2 was ook de stand met de rust. De eerste helft heeft maar amper 41 minuten geduurd, maar de scheids had blijkbaar haast.

In de kleedkamer spraken we af te proberen deze wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen en vooral geen gekke dingen te gaan doen. De tweede helft werd niet leuk. Vele vrije trappen in ons voordeel, omdat Heerjansdam alleen nog overtredingen maakte, een afgekeurde goal van Jens voor buitenspel, omdat de grensrechter en scheidsrechter niet goed opletten en spelers over het hoofd zien en na 25 minuten werd de wedstrijd na een charge op Mads gestaakt. Een speler van Heerjansdam ging vol door, terwijl Mads de bal in zijn handen had. Daarna ging het allemaal heel snel: de aanvoerder van Heerjansdam wilde dat zijn speler excuses maakte, maar in plaats daarvan werd er alleen maar gescholden en toen escaleerde de situatie en staakte de scheids de wedstrijd. Na veel praten werd besloten om de wedstrijd als beëindigd te beschouwen. Een compliment gaat uit naar de aanvoerder van Heerjansdam, die zich als een van de weinige van de thuisclub volwassen gedroeg. Zo werd de eindstand 0-2. Deze situatie is voor 95% ontstaan door de scheidsrechter en zijn assistent van Heerjansdam. Als zij verantwoording hadden genomen, dan was het nooit zo ver gekomen, jammer!!