Streefkerk - Unitas 6-2 (rust 3-1) https://t.co/VKo6gBixxH https://t.co/32Y6sfb5Zg
Image is not available
Zaterdag 25 mei in beeld: kampioenswedstrijd 3e & wedstrijd 1ste met afscheid Bouke en Chris https://t.co/1ukDqHteHW https://t.co/P5vCC6oTy5
Image is not available
De laatste. Dit is @vvstreefkerk https://t.co/NmZBpthD4R
Image is not available
https://t.co/Hb9XWBzUqC
Image is not available
Party https://t.co/cR6ANp7wt7
Image is not available
Slider

STREEFKERK - Ameide was duidelijk de betere in Streefkerk en boekte een ruime 3-0 zege. Daarmee zette de ploeg van Gertjan Westerhout de zwakke vertoning van een week eerder recht. Het contrast voor de Strevelanders kon haast niet groter zijn.

Tegen titelkandidaat De Zwerver zette Streefkerk juist zo'n mooie prestatie neer. "Ik had ze ook nog zo gewaarschuwd", voorvoelde Raymond Sponselee al een mindere voorstelling van zijn ploeg. "Het contrast was dan ook enorm." De gastheren speelden slap en de strijdlust ontbrak.

Basisdebuut
Desondanks was de eerste grote kans voor Bert Buizert, die alleen voor de keeper niet tot scoren kwam. Ameide pakte het vervolgens goed op. De jonge Harm Harteveld, die voor het eerst in de basis stond, scoorde vanuit een corner. "Hij heeft vandaag laten zien dat hij in het eerste thuis hoort", vond Westerhout. Na goed breed leggen door Kevin Kroeze maakte Tom de Kruijk de 2-0.

Gemiste strafschop
Na rust beet Streefkerk, dat spits Andy van Vugt wegens vakantie moest missen, wel wat meer van zich af. De thuisploeg kreeg de overhand zonder daarbij al teveel kansen te creëren. Toch was het Ameide dat opnieuw scoorde middels Bas de Kruijk. Kort voor tijd miste Tom de Kruijk nog een strafschop.

"We hebben hiermee ons zwakke optreden van vorige week wel weggezet", glimlachte Westerhout. "Nu hebben we wel de kansen weten te creëren."

BRON: REGIO VOETBAL