https://t.co/aAAUMXzHuB Voor de zekerheid nog een keer: de spelregels van o.a. de trainingen https://t.co/csv8HtqpKH
Image is not available
https://t.co/Htbq7njgZN Club van de (vorige) week: VV STREEFKERK https://t.co/kOYnRRSlXv
Image is not available
https://t.co/KzI5WelY3a Wijziging lidmaatschap? Voor 15 juni doorgeven! https://t.co/ZYrsaFCtJH
Image is not available
Morgen donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Er wordt dan uiteraard niet getraind! https://t.co/hqRG5lTMYr
Image is not available
https://t.co/XlhpDyNsyG Update training
Image is not available
Slider

STREEFKERK - Feyenoord zonder Robin van Persie is als een vaas zonder bloemen. Voor Streefkerk zou hetzelfde gelden wanneer de derdeklasser niet over zijn spits Andy van Vugt zou kunnen beschikken. In de streekderby met De Alblas maakte de tengere goalgetter in zijn eentje het verschil. Lang leve 'De Van Persie van sportpark Streveland'!

 

De manier waarop Van Vugt in de 47e minuut de enige treffer van het duel produceerde was van grote schoonheid. Hij kreeg de bal op tien meter van het strafschopgebied aangespeeld en liet vervolgens een majestueus schot los dat eindigde in de linkerbovenhoek naast De Alblas-doelman René de Ruiter.

"Hij zat er lekker in", glunderde de schutter na afloop van de wedstrijd. "Én het was een heel belangrijke goal. Maar ik had er nóg wel een paar moeten kunnen en moeten maken vanmiddag."

Van Vugt doelde op ultieme scoringskansen voor en na rust waarbij hij het vizier net niet scherp genoeg had afgesteld. Deze missers pasten overigens bij het spelbeeld. Vooral in de eerste helft viel er voor het publiek werkelijk niets om van te genieten. Beide teams speelden flets en grossierden in foute passes, ziekenhuisballen en  kansloze individuele acties.

Topvorm
Pas nadat Van Vugt kort na de pauze de 1-0 had aangetekend begon De Alblas te voetballen en liet het iets zien van het voetbal waarmee men een week eerder SVW zo knap had verslagen. "We zijn in de tweede helft anders gaan spelen en probeerden toen de tegenstander meteen vast te zetten", verklaarde De Alblas-trainer John den Dunnen de metamorfose.

Dat lukte heel aardig, afgezien dan van enkele hachelijke momenten bij Streefkerkse counters. De Alblas had echter de pech dat Streefkerk-doelman Bouke de Jong in topvorm verkeerde en enkele doelpogingen op knappe wijze pareerde. Met een ultieme redding in de slotminuut als hoogtepunt: De Jong reageerde toen met een geweldige reflex op een kopbal van de ditmaal tegenvallende Stefan Bakker. Een minuut later had hij mazzel toen een inzet van Natanja de Haan de linkerpaal raakte.

Verrassend
De nipte zege betekent voor Streefkerk dat het na drie speelronden op zes punten staat en verrassend meedoet in de bovenste regionen van 3C. De Alblas bivakkeert door het verlies in de onderste helft van de ranglijst. En dat met een selectie die in zijn totaliteit meer kwaliteit herbergt dan die van Streefkerk.

"Wij moeten het vooral van onze werklust en inzet hebben", gaf Andy van Vugt de Strevelandse filosofie aan. "Daarmee kunnen we ten opzichte van sterkere tegenstanders veel compenseren." En als je dan ook nog een speler als Andy van Vugt in huis hebt die het verschil kan maken, vind je jezelf zomaar terug in het linkerrijtje.

BRON:REGIO VOETBAL