Streefkerk - Unitas 6-2 (rust 3-1) https://t.co/VKo6gBixxH https://t.co/32Y6sfb5Zg
Image is not available
Zaterdag 25 mei in beeld: kampioenswedstrijd 3e & wedstrijd 1ste met afscheid Bouke en Chris https://t.co/1ukDqHteHW https://t.co/P5vCC6oTy5
Image is not available
De laatste. Dit is @vvstreefkerk https://t.co/NmZBpthD4R
Image is not available
https://t.co/Hb9XWBzUqC
Image is not available
Party https://t.co/cR6ANp7wt7
Image is not available
Slider

Ameide was heer en meester op het eigen Meihoven. Maar in de slotfase verslikte de thuisploeg zich bijna in het zwakke Streefkerk. Bij een 3-2 stand veroorzaakte keeper Ruud de Groot een strafschop, maar Andy van Vugt verzuimde zijn derde treffer te maken. In de tegenaanval besliste Tom de Kruijk de wedstrijd.

"Ons spel was niet best", oordeelde Streefkerk-trainer Raymond Sponselee.  "We geven te makkelijk ruimte weg en daarmee ook goals. Maar als je in de slotfase onverwachts terug komt tot 3-2 en zelfs de kans krijgt op 3-3. Ja, dan had je dit belangrijke punt moeten meenemen. Ik hoop dat mijn spelers beseffen dat we tegen Groote Lindt een stuntje nodig hebben en anders na het carnavalsweekend vol aan de bak moeten tegen SV Meerkerk."

Collega Gert-Jan Westerhout verkeert in betere omstandigheden. "We speelden een hele goede wedstrijd, met snel druk op Streefkerk en waardoor Andy van Vugt niet in het spel werd betrokken. Helaas luidde een verkeerde terugspeelbal wel de openingstreffer in. Maar we herstelden ons snel en stonden door knappe goals van Robin de Jong en Joran Visee halverwege met 2-1 voor."

Na de thee maakte Bas de Kruijk 3-1 en was er voor Ameide geen vuiltje meer aan de lucht. "Door de aansluittreffer vijf minuten voor tijd en die strafschop werd het toch nog billenknijpen. Maar gelukkig kwam de verdiende zege niet in gevaar."

BRON: REGIO-VOETBAL (www.regio-voetbal.nl)