https://t.co/aAAUMXzHuB Voor de zekerheid nog een keer: de spelregels van o.a. de trainingen https://t.co/csv8HtqpKH
Image is not available
https://t.co/Htbq7njgZN Club van de (vorige) week: VV STREEFKERK https://t.co/kOYnRRSlXv
Image is not available
https://t.co/KzI5WelY3a Wijziging lidmaatschap? Voor 15 juni doorgeven! https://t.co/ZYrsaFCtJH
Image is not available
Morgen donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Er wordt dan uiteraard niet getraind! https://t.co/hqRG5lTMYr
Image is not available
https://t.co/XlhpDyNsyG Update training
Image is not available
Slider

In de strijd om de nacompetitie te ontlopen deed VVAC zaterdag wat het moest doen. De angstgegner van de laatste jaren, Streefkerk, werd op sportpark De Put relatief eenvoudig verslagen: 4-1.

De basis voor die overwinning werd door de Ottolanders in de eerste helft gelegd. Eerst werd een te korte terugspeelbal van Streefkerk op juiste waarde geschat door aanvaller Bart Koomans, die met de buitenkans wel raad wist (1-0), waarna diezelfde Koomans er nog voor rust ook 2-0 van maakte. VVAC-doelman Matthijs de Hoop wist vlak voor het rustsignaal nog een penalty van Streefkerk-spits Andy van Vugt te keren, na een makkelijk gegeven strafschop.

Een kleine vijf minuten na de thee leek het duel helemaal gespeeld, nadat Joran Houweling een goed aangesneden vrije trap van Tom den Besten schitterend tot 3-0 promoveerde. Nadat invaller Joeri Korevaar er een kleine tien minuten voor tijd ook nog 4-0 van maakte was de buit definitief binnen. Een rake afstandsknal van Bert Buizert was enkel nog van invloed op de statistieken: 4-1.

VVAC-trainer Marten Boverhof toonde zich opgelucht na de overwinning. “Ik denk een verdiende zege voor ons. Met nog drie duels te spelen houden we de druk op SV Meerkerk, dat we in de komende weken bovendien nog tegenkomen. Alles is nog mogelijk.”

Zijn collega Raymond Sponselee van Streefkerk vond de uitslag vooral geflatteerd. “Het had in mijn ogen ook prima 4-4 of 5-5 kunnen worden vandaag. Het verschil is dat zij hun kansen wel benutten en wij niet. Zeker nadat Andy die strafschop miste, weet je dat het een moeilijke middag gaat worden. We speelden niet ons beste duel, maar ook met matig spel hadden we wel resultaat kunnen halen.” 

Met zeven punten voorsprong op VVAC lijkt Streefkerk desondanks wel verzekerd van nog een seizoen in de derde klasse. Sponselee: “Met nog drie duels te spelen moet het raar lopen, wil dat niet lukken inderdaad. Maar we willen het niet op de laatste wedstrijd laten aankomen. Als we nog een punt pakken, zijn we er wel, denk ik.” 

BRON: REGIO-VOETBAL (www.regio-voetbal.nl)