De eerste actie van de supporters van onze prachtige club. Wat gaaf! https://t.co/Y8IV89a5Ph
Image is not available
Eindstand @vvstreefkerk - @vvNwlekkerland 2-7.
Image is not available
Ruststand @vvstreefkerk - @vvNwlekkerland 1-3
Image is not available
De eerste oefenwedstrijd van dit nieuwe seizoen op sportpark Streveland. We spelen om 14.30 uur tegen buurman… https://t.co/6Uzp179kdL
Image is not available
We gaan weer voetballen! Morgen 17 augustus om 14.30 uur de eerste oefenwedstrijd: Streefkerk - Nw Lekkerland. Kant… https://t.co/YkIWvddlXj
Image is not available
Slider

Arkel zette weer een stap richting de titel in de derde klasse C door Streefkerk met 3-0 opzij te schuiven. Toch hadden de Strevelanders ook wat te vieren: de ploeg van Raymond Sponselee is definitief veilig.

"Het was geen goede wedstrijd", gaf Leon Elands grif toe. "Maar we hebben weer drie punten bijgeschreven. In deze fase gaat het er niet om hoe er gevoetbald wordt, maar dat je wint."

Streefkerk zag SV Meerkerk passeren op de ranglijst, maar had toch iets te vieren omdat VVAC verloor. "We zijn nu officieel veilig en dat was vandaag het belangrijkste", vond Sponselee. "Uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in Arkel, al konden we nog lang meedoen."

In de eerste helft deed Streefkerk namelijk niet onder voor de koploper, maar op slag van rust zorgde Corné van Horik voor de openingstreffer.

Na rust duurde het tot de 75e minuut alvorens Arkel het duel definitief naar zich toe trok. Jesse Hoogenwoning scoorde de 2-0 waarna Van Horik er ook nog een derde in prikte.

"Zij hebben gewoon meer kwaliteit en winnen terecht", erkende Sponselee. "Net op het moment dat we risico wilden gaan nemen, scoorden ze de 2-0."

Arkel staat met nog twee duels te gaan drie punten voor op De Zwerver. "We hebben alles in eigen hand en ik vind dat we dit niet meer weg mogen geven", was Elands stellig.

 

BRON: REGIO-VOETBAL (www.regio-voetbal.nl)