Tentenkamp in volle gang https://t.co/xporlM1FRr
Image is not available
Straks vanaf 16.00 uur tot morgenmiddag 12.00 uur: tentenkamp pupillen! Iedereen veel plezier! https://t.co/B0QS6kIJQx
Image is not available
https://t.co/0Wu83cRRSP
Image is not available
Nacompetitie 2e ten einde https://t.co/MP04UPxf9t https://t.co/QLTzAildU0
Image is not available
Laatste week van opzeggingen, overschrijvingen etc https://t.co/aLhoRw8a7s https://t.co/smAeAiB7D8
Image is not available
Slider

Arkel zette weer een stap richting de titel in de derde klasse C door Streefkerk met 3-0 opzij te schuiven. Toch hadden de Strevelanders ook wat te vieren: de ploeg van Raymond Sponselee is definitief veilig.

"Het was geen goede wedstrijd", gaf Leon Elands grif toe. "Maar we hebben weer drie punten bijgeschreven. In deze fase gaat het er niet om hoe er gevoetbald wordt, maar dat je wint."

Streefkerk zag SV Meerkerk passeren op de ranglijst, maar had toch iets te vieren omdat VVAC verloor. "We zijn nu officieel veilig en dat was vandaag het belangrijkste", vond Sponselee. "Uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in Arkel, al konden we nog lang meedoen."

In de eerste helft deed Streefkerk namelijk niet onder voor de koploper, maar op slag van rust zorgde Corné van Horik voor de openingstreffer.

Na rust duurde het tot de 75e minuut alvorens Arkel het duel definitief naar zich toe trok. Jesse Hoogenwoning scoorde de 2-0 waarna Van Horik er ook nog een derde in prikte.

"Zij hebben gewoon meer kwaliteit en winnen terecht", erkende Sponselee. "Net op het moment dat we risico wilden gaan nemen, scoorden ze de 2-0."

Arkel staat met nog twee duels te gaan drie punten voor op De Zwerver. "We hebben alles in eigen hand en ik vind dat we dit niet meer weg mogen geven", was Elands stellig.

 

BRON: REGIO-VOETBAL (www.regio-voetbal.nl)