DFC - Streefkerk in foto’s https://t.co/TEGXCmyV5r https://t.co/MFaAqWf9Vg
Image is not available
Eindstand @vvdfc - @vvstreefkerk 2-3. Rode kaart keeper Rick Rietsma 20 minuten voor tijd. @vvstreefkerk door naar… https://t.co/GfeGlFngFJ
Image is not available
Ruststand @vvdfc - @vvstreefkerk 1-3. Goals Andy van Vugt 2x en Johan Damsteegt
Image is not available
💥Matchday💥De laatste wedstrijden in de🏆poule. Wie gaat er een ronde verder? Ons 1ste strijdt in Dordrecht bij… https://t.co/zUwfw0qfmk
Image is not available
Eindstand @ZBC_97 - @vvstreefkerk 3-6
Image is not available
Slider

Unitas zou normaal gesproken een niemendalletje zijn geweest, ware het niet dat de Strevelanders het duel benutten om een tweevoudig afscheid te nemen. Vaste grensrechter Chris den Haak zwaaide letterlijk af na 28 jaar trouwe dienst en doelman Bouke de Jong werd met een publiekswissel bedankt voor zijn inzet tussen de palen.

Tussendoor werd er ook nog gevoetbald en dat deden de Streefkerkers aanmerkelijk beter dan tegenstander Unitas.

Het duel begon overigens niet al te best voor de equipe van trainer Raymond Sponselee. Het was Streefkerk-verdediger Sietse van Driesten die zijn doelman een ongewenst cadeautje meegaf door hem met een eigen doelpunt te passeren: 0-1. Andy van Vugt moest er aan te pas komen om de schade te repareren (1-1).

Zijn gelijkmaker betekende de opmaat voor een lekker voetbalmiddagje met Streefkerk als winnende ploeg. Nog voor rust was de thuisclub door treffers van Mark de Lange en opnieuw Van Vugt (ditmaal na een onnavolgbare én fraaie solo) al uitgelopen naar een redelijk geruststellende 3-1 voorsprong.

 

Het pleitte voor het laaggeklasseerde Unitas dat men zich niet liet ontmoedigen. Na de pauze kwamen de Gorinchemmers op 3-2 na miscommunicatie in de Streefkerkse achterhoede. Vervolgens was het Andy van Vugt (ditmaal op aangeven van Pieter van den Berg) die met en vallende kopstoot de bevrijdende 4-2 aantekende. Opnieuw Van Vugt en Jaro Lieuwen maakten uiteindelijk het halve dozijn vol. 6-2 dus en een goede reden om feestend afscheid te nemen van de competitie, grensrechter Chris den Haak en doelman Bouke de Jong.

 BRON: REGIO-VOETBAL (www.regio-voetbal.nl)