Om 20.15 uur een oefenwedstrijd op sportpark Streveland. Het 2e speelt tegen @vvAmeide , team van onze nieuwe trai… https://t.co/qr2Y313vK3
Image is not available
Vrijgeloot! https://t.co/Vo9kejV7sa
Image is not available
Vanwege de carnaval ūüéČ zijn er geen ‚öĹÔłŹ (oefen) wedstrijden vandaag. De kantine is daarom de gehele dag gesloten. https://t.co/V5OUjfvgve
Image is not available
Eindstand @vv_dezwerver - @vvstreefkerk 0-2 #emvanderwalcup
Image is not available
Halverwege 2e helft is het tussen @vv_dezwerver en @vvstreefkerk 0-2. Goal Mark de Lange. #emvanderwalcup
Image is not available
Slider

Unitas zou normaal gesproken een niemendalletje zijn geweest, ware het niet dat de Strevelanders het duel benutten om een tweevoudig afscheid te nemen. Vaste grensrechter Chris den Haak zwaaide letterlijk af na 28 jaar trouwe dienst en doelman Bouke de Jong werd met een publiekswissel bedankt voor zijn inzet tussen de palen.

Tussendoor werd er ook nog gevoetbald en dat deden de Streefkerkers aanmerkelijk beter dan tegenstander Unitas.

Het duel begon overigens niet al te best voor de equipe van trainer Raymond Sponselee. Het was Streefkerk-verdediger Sietse van Driesten die zijn doelman een ongewenst cadeautje meegaf door hem met een eigen doelpunt te passeren: 0-1. Andy van Vugt moest er aan te pas komen om de schade te repareren (1-1).

Zijn gelijkmaker betekende de opmaat voor een lekker voetbalmiddagje met Streefkerk als winnende ploeg. Nog voor rust was de thuisclub door treffers van Mark de Lange en opnieuw Van Vugt (ditmaal na een onnavolgbare én fraaie solo) al uitgelopen naar een redelijk geruststellende 3-1 voorsprong.

 

Het pleitte voor het laaggeklasseerde Unitas dat men zich niet liet ontmoedigen. Na de pauze kwamen de Gorinchemmers op 3-2 na miscommunicatie in de Streefkerkse achterhoede. Vervolgens was het Andy van Vugt (ditmaal op aangeven van Pieter van den Berg) die met en vallende kopstoot de bevrijdende 4-2 aantekende. Opnieuw Van Vugt en Jaro Lieuwen maakten uiteindelijk het halve dozijn vol. 6-2 dus en een goede reden om feestend afscheid te nemen van de competitie, grensrechter Chris den Haak en doelman Bouke de Jong.

 BRON: REGIO-VOETBAL (www.regio-voetbal.nl)