https://t.co/APk2lmuxCr Corona virus en KNVB berichtgeving d.d. 20 maart 2020 https://t.co/1cgSu2OHCQ
Image is not available
https://t.co/D2kyy6hXTh UPDATE CORONA VIRUS dd 21 maart 2020 https://t.co/ylQ7IblQux
Image is not available
https://t.co/JLpD14jovK Sportpark Streveland gesloten! https://t.co/lzkCIYj1sw
Image is not available
https://t.co/QyDciNWFEB UPDATE CORONA VIRUS dd 14 maart 2020 https://t.co/dXIwEqtDW1
Image is not available
https://t.co/6dWv8Qq18Q VVS jo07 - Wieldrecht jo7
Image is not available
Slider

Gisteren heeft de KNVB de clubs geïnformeerd over de situatie rondom het Corona virus. De KNVB heeft nog altijd het streven de amateurvoetbalcompetities uit te laten spelen. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de ontwikkelingen rond het virus. 

Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld tot en met 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Het streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (in verband met de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wacht de KNVB vooralsnog de verdere ontwikkelingen af. Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het paasweekend géén dubbel programma ingepland worden. Het uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit in verband met de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020-2021.

Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – er midweekse wedstrijden worden ingepland. Dit zal, waar mogelijk, tot een minimum beperkt worden. 

Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen zijn gesloten. Bij overtreding kan de gemeente een boete opleggen aan de overtreders op basis van de lokale noodverordening. 

Er heerst een grote mate van solidariteit in de sport. De KNVB trekt daarom met verschillende belangenorganisaties op om de belangen van verschillende sporten de komende tijd te waarborgen. Dit doet de KNVB o.a. in samenspraak met (het crisisteam van) NOC*NSF. Ook is er nauw contact en goed overleg met andere belangenorganisaties uit het amateurvoetbal zoals Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), Vereniging van Oefenmeesters Nederland (VVON) en de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS).

Op www.knvb.nl/coronavirus is het laatste nieuws m.b.t. de gevolgen van het coronavirus voor het voetbal te vinden. Ook vind je hier de Q&A en een verwijzing naar de Q&A vanuit het NOC*NSF. De Q&A’s worden regelmatig bijgewerkt dus houd deze pagina’s goed in de gaten.

Tot slot, zorg goed voor jezelf en voor elkaar! Hopelijk kunnen we dan spoedig weer het normale (voetbal)leven met elkaar oppakken.