Heb je je al ingeschreven? https://t.co/Yu7YjAyJAu
Image is not available
Herkenbaar 😉👍⚽️ https://t.co/UccNnlRn6J
Image is not available
De computer is uitgezet. Geen mutaties dit seizoen. 😉👍⚽️
Image is not available
Gefeliciteerd in de 2e klasse! https://t.co/jof9UHH5Il
Image is not available
Tentenkamp in volle gang https://t.co/xporlM1FRr
Image is not available
Slider

blauwe ijsbeer

We vervolgen de rubriek ‘Sponsor van de maand’. Elke maand staat er een sponsor in ‘de spotlights’.

Deze maand zijn we in gesprek met Ap van Hees, Manus van alles bij Brouwerij de Blauwe IJsbeer. Wij brouwen speciale bieren met eigenwijze kenmerken die gelukkig gewaardeerd worden door vele trouwe speciaalbier drinkers.

-Mensen maken een bedrijf. Kun je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat beweegt je en wat doe je zelf binnen het bedrijf?

Ik ben 51 jaar geleden geboren in Streefkerk. Mijn ouders en grootouders hebben jaren Café Het Wapen van Streefkerk bestierd. Hierdoor ben ik gevormd. Na diverse horeca-opleidingen ben ik jarenlang werkzaam geweest voor de Hertog Jan brouwerij. Na een dienstverband van 20 jaar mocht ik het daarna op eigen benen proberen en Brouwerij de Blauwe IJsbeer zag het levenslicht in 2012.

-Bier brouwen is iets wat zowel hobbymatig als commercieel veel gedaan wordt. Wat maakt de biertjes van de Blauwe Ijsbeer uniek?

De Blauwe IJsbeer bieren zijn mooie toegankelijke bieren die toch vaak een verrassende toets hebben. Ik brouw bijvoorbeeld een blonde quadrupel en een donkere tripel. Vaak is dit tegenovergesteld. Sinds maart ’18 is er nog een bijzondere nieuwe smaak bij gekomen; dunkelweizen-dubbelbock. Het bier hebben we Lekker lang in de zon IJsbeer genoemd omdat hij er mooi zongebruind uit ziet en heerlijk smaakt op een gezellig terras.

-Wat heeft je aangezet om onze vereniging te sponsoren?

Het Streefkerkse bloed heeft hierbij geholpen maar zeker ook het enthousiasme van de sponsorcommissie geeft een extra boost richting sponsors!

-Steun je naast VVS ook nog andere (sport) verenigingen?

Nee eigenlijk niet, wel sponsoren we af en toe evenementen. Ook bierproeverijen voor een goed doel komen regelmatig voor.

-Wat kan je (het bedrijf) voor leden/sponsors van VVS betekenen?

Na het sporten is het natuurlijk prima ontspannen met een heerlijke Blauwe IJsbeer in de hand en als dit samen kan met de tegenstander is dat nog prettiger!

-Is er tot slot nog iets wat je aan de lezers kwijt wil?

Het vaantje wat we kregen van de sponsorcommissie slaat de spijker op z’n kop.

Trotse sponsor.

En dat zijn we zeker. Trots op de club, trots op de mensen die zich inzetten voor de club, trots op de prestaties en trots op het prachtige complex waarop de club speelt.

Hou dit prachtige club-gevoel vast en geniet met z’n allen van de sport, van de saamhorigheid en last but not least geniet ook gerust van een Blauwe IJsbeer bier!