https://t.co/qdF5MdoXvN 31 december: OLIEBOLLENACTIE VV STREEFKERK https://t.co/7PeOWLcqrk
Image is not available
Prachtige (record) opbrengst van de grote Clubactie! Alle kopers van loten heel erg bedankt! Zeker in deze rare tijā€¦ https://t.co/qUxaBD4Vaf
Image is not available
https://t.co/rEsNlD16nv Pieter, Peter en staf gaan nog een jaar door! https://t.co/wg8GkreSlp
Image is not available
https://t.co/8RCAM8XSV8 FIJNE FEESTDAGEN EN EEN MOOI (NORMALER) 2021! https://t.co/NhFeEv10Fe
Image is not available
https://t.co/tRlp5bBjqr Nog geen duidelijkheid vervolg competitie https://t.co/LaSmTcqCxx
Image is not available
Slider

vvs2 sliedrecht3 12052018Het is de afgelopen weken wat rustig geweest wat betreft wedstrijdverslagen vanuit het tweede team van VVS. De reden hiervoor is voor de hand liggend. Een blik op de ranglijst leert dat de focus volledig gericht is op datgene waar het allemaal om draait: voetbal. Centraal staat het leveren van datgene wat er van echte strijders gevraagd wordt: felheid, goede passing, positiespel, toewijding, liefde voor het spel, arbeid en bovenal: wil om te winnen! Op de training werken aan individuele kwaliteiten, fitheid en het team. Wekelijks werken aan datgene wat zaterdag op de (kunststof) mat gelegen wordt: aantrekkelijk en goed voetbal. En daar waar dat even niet lukt, fysieke overtuiging. Wekelijks worden er punten gepakt op weg naar dat ultieme doel wat elke voetballer van jongst af aan voor ogen heeft: het kampioenschap. Of, zoals de Spanjaarden dat subtiel zeggen: el campeónes. Of, nog mooier, zoals de Duitsers zeggen: Das Meisterschaft.

 

De horde die zaterdag 12 mei genomen moest worden heette Sliedrecht 3. Een jonge frisse ploeg die met verzorgd combinatievoetbal tracht het vijandelijke doel te bereiken. De tegenstander diende bestreden te worden zonder directe inbreng vanuit de familie Lagendijk. Om uiteenlopende redenen stond er geen enkele telg vanuit de aannemersfamilie op het officiële wedstrijdformulier. Verder een vertrouwd beeld. 

VVS begon goed. Vroeg druk zetten leidde al heel snel tot enkele uitstekende mogelijkheden. Menig kans werd gemist. Uiteindelijk duurde het tot kort voor rust tot de eerste goal genoteerd kon worden. Alvorens de thee gedronken werd viel er nog 1 goede mogelijkheid voor de gasten te noteren, echter deze werd gemist. De rust deed zich kenmerken door een bezielende speech van oefenmeester Piet B, die het strijdplan nog eens fijntjes toelichtte. Na rust viel een dominant VVS te bezien, dat met degelijk spel de voorsprong uitgebreid naar 4-0. 

En daarmee was winstpartij nummer 14 een feit. De laatste verliespartij van VVS 2 dateert al weer van 17 november 2017. U weet wel, de tijd dat Marcel Keijzer nog trainer was van Ajax. De tijd waarin de #metoo discussie in alle hevigheid losbarstte. De tijd net nadat Tom Dumoulin de Giro won. Met weemoed wordt door velen teruggedacht aan de periode die daar nog aan vooraf ging, toen Barack Obama zich nog president van de VS noemen mocht. Lang geleden dus.

Wat nu rest voor het tweede is 1 wedstrijd. 3 punten zijn nog benodigd om die felbegeerde schaal in de lucht te heffen. Kriebels in de onderbuik overheersen. Een ieder bereidt zich voor. Er wordt op de voeding gelet. Lichamen worden gespaard. Nachtelijke escapades zijn uit den boze. We zullen er klaar voor zijn.

Zaterdag 19 mei. 14:30. Sportpark Streveland. Hammertime. Mis het niet!