VVS JO16-1 vs. Noordeloos JO16-1 3-2 [ruststand 1-1]

Doelpuntenmaker(s): Jarno Noorland [1], Wessel van der Leer [1], Joost Liefhebber [1]

Na 3 weken vrij te zijn geweest stond er vandaag eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Koploper Noordeloos kwam op bezoek op sportpark Streveland. We wisten dus van tevoren dat ook dit geen makkelijke wedstrijd ging worden.

Dit bleek meteen het geval te zijn. Het was Noordeloos dat iets sterker was aan de bal en met bewegende spelers het ons goed lastig maakte. We werden iets naar achteren gedrukt, maar toch wisten we er zelf ook soms gevaarlijk uit te komen, vooral met de snelheid van Rop en Wessel in de voorhoede. Het was dan ook Streefkerk wat op voorsprong kwam. Jarno werd aan de linkerkant van het veld aangespeeld en kwam met een fraaie actie naar binnen. Met zijn rechterbeen wist hij van een meter of 25 de kruising te vinden, 1-0. Ook na de 1-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. Het was Rop dat Streefkerk op een 2-0 voorsprong kon schieten, maar helaas eindigde zijn schot in de handen van de keeper. Na een half uur spelen kwam Noordeloos langszij. Een voorzet vanaf de rechterkant werd losgelaten door onze keeper en via het been van Bram ging de bal ons eigen doel in. Een onnodige tegentreffer, iets wat we dit seizoen al meerdere keren hebben gezien. Tot de rust ging het spel wat over en weer, maar werd er niet meer gescoord en gingen we met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzoeken. Tijdens de rust werd verteld dat we vooral meer rust moesten opbrengen tijdens het balbezit en om iets verder van het doel af te verdedigen, waardoor de ruimtes wat kleiner zouden worden.

Na de rust en met het inbrengen van wat frisse spelers bleef Noordeloos ook in de tweede helft de iets sterkere partij. Tot hele grote kansen kwam het niet en weer konden wij er af en toe heel gevaarlijk uitkomen. Na een counter via Rop en Wessel kwamen we dan ook op een 2-1 voorsprong. Rop zette de aanval net over de middellijn zelf op en wist daarna Wessel te bereiken. Zoals Wessel dit kan haalde hij weer de trekker over en scoorde hij met een mooi schot uit de stuit. Het bleek een dag te worden van mooie doelpunten, maar daar straks meer over. Eerst kwam Noordeloos nog op een 2-2. De fysiek sterke en goed spelende middenvelder (nummer 8!) van Noordeloos wist de bal langs Janco te schuiven. Na het doelpunt bleef Noordeloos de betere van de twee. Een paar van onze spelers zaten er doorheen en daardoor konden wij de bal steeds voor een kortere periode vasthouden. Maar toch kwamen we in de 78e minuut (de wedstrijd duurt 80 minuten) op een 3-2. Het was Joost op aangeven van Jarno die de bal met een mooie krul over de keeper heen scoorde. Het was het derde mooie doelpunt van vandaag en daar zou het ook bij blijven voor vandaag. Een hele knappe overwinning van onze jongens! Door de overwinning blijven we bovenin meedraaien.

Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen Oranje-Wit JO16-3. Het voelt voor ons bijna als een thuiswedstrijd, aangezien wij daar al drie keer hebben gevoetbald dit seizoen. Daar staan twee echte thuiswedstrijden tegenover. Goed geregeld KNVB, ahum!

Opstelling:

Janco; Erik, Bram, Jelmer, Djordy; Sjors (Jarno/60), Arne, Joost, Jarno (Sil/40); Rop, Wessel

Wisselspelers:

Sil