Om 12 uur uit voetballen is op zich een prima tijd, maar als je helemaal naar Roda Boys in Aalst moet, dan zal je toch echt om 10.00 uur moeten vertrekken. Rond 11 uur is iedereen op het prachtige sportcomplex aanwezig en er was zelfs al een eerste verkenning van veld C gedaan, want daar moesten wij spelen. Een prima veldje zo werd beoordeeld. Tijdens de warming up bleek toch wel dat het wat zachter was, dan vooraf werd gedacht, maar het was goed bespeelbaar.

De wedstrijd begon en VVS liet het initiatief aan Roda Boys, die dit ook graag wilden. Zij speelden de bal achterin zorgvuldig rond en zochten dan telkens de spits met nummer 10, die vanaf minuut 1 direct opviel als de gevaarlijkste speler. Hij had een goeie individuele actie en dit bleek helaas al snel, toen hij 1 op 1 met Jurian kwam te staan, omspeelde hij hem en scoorde in het lege doel de 1-0. Opnieuw kwamen we op een achterstand. In het verloop van de eerste helft kregen ook wij meer kansen en ondanks de tegenwind kwamen we zeer regelmatig gevaarlijk voor de goal van Roda Boys. Uit een cornerbal viel de bal voor de voeten van Julian en die jaagde hem hoog in de goal, 1-1. Diezelfde Julian moest na een half uur spelen het veld verlaten met een liesblessure. Mark was zijn vervanger. De 1-1 bleef op het scorebord staan tot de rust.

De tweede helft werd veel sensationeler. VVS had voor de wind en we dachten daar ons voordeel uit te halen, maar na een kleine 10 minuten spelen kreeg Fred een gele kaart en moesten we met 10 man voor tien minuten verder. Juist in deze 10 minuten wisten wij op voorsprong te komen door een goal van Chris na een fraaie actie over links van Emilio. Het was helaas 3 minuten later alweer gelijk, omdat Roda Boys direct veel druk zette, omdat wij in ondertal stonden en de verdediging even niet onder controle hadden, 2-2.

Het laatste half uur golfde het spel heen en weer en was Roda Boys meer aan de bal, maar waren de counters van VVS zeer gevaarlijk. Het werd nog even onvriendelijk toen een speler van Roda Boys krachttermen ging gebruiken en iedereen (speler, coach, publiek) vond dat wij ons niet moesten aanstellen, maar wat er gezegd werd, hoort echt niet op een voetbalveld thuis.

Toen VVS de zoveelste cornerbal mocht nemen, kreeg de verdediging van Roda Boys de bal niet weg en was het via een handsbal of niet Emilio die de 2-3 binnenschoot. De VAR keurde de goal gelukkig goed.Vervolgens kregen we nog ruim 7 minuten blessuretijd, maar we wisten met kunst en vliegwerk het einde te halen. Een heerlijke overwinning. Daarna terug naar het Oktoberfest in de kantine van VVS, wat best een aardig feestje werd.