VVS JO16-1 vs. Schelluinen JO16-1: 7-2 [ruststand 2-0]

Doelpuntenmaker(s): Rop Noorland [5x], Sam de Bruijn [2x]

Vandaag kwam de favoriete ploeg (Schelluinen) van John op bezoek waar hij zelf niet graag heen gaat. Op papier weer een lastige tegenstander, want voor de wedstrijd stonden we gelijk qua aantal punten. Na lang blessureleed keerde Sam weer terug op het wedstrijdformulier. We begonnen de wedstrijd in dezelfde formatie als de wedstrijd hiervoor, waar alleen Rick de plek van Jarno (eerst met JO14-1 mee) overnam op het middenveld.

Streefkerk begon sterk aan de wedstrijd en al snel bleek dat wij toch wat scherper waren dan Schelluinen. Er werd leuk gevoetbald en goede kansen gecreëerd, maar de dames centraal achterin bij Schelluinen hielden toch ook veel tegen. Er werden leuke duels uitgevochten met onze spitsen, maar na goed doorgaan van Wessel was het Rop die de bal vrij in kon schieten en Streefkerk verdiend op voorsprong zette. Dit was het begin van een hele productieve middag van Rop. Ook na de 1-0 bleven we goed voetballen en kregen wij wat kansjes op de 2-0. Na verschillende kansen te hebben gehad kwam ook Schelluinen wat dichterbij het doel van Streefkerk. Maar toch was het Rop die de ruststand op de scorebord bracht. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal beheerst in de verre hoek binnen. Tijdens de rust werd er verteld dat de jongens zo door moesten gaan.

Streefkerk kwam goed uit de startblokken de tweede helft en al vrij snel achter elkaar kwam het op een 5-0 voorsprong. Het was Rop, Rop en Rop die de 3-0, 4-0 en 5-0 wist te maken. Mooi om te zien hoe rustig hij bleef oog in oog met de keeper en ook zijn snelheid is een grote kracht. Eén van de dames riep het al tijdens de wedstrijd: “hij is te snel voor ons”. Na de 5-0 werden we wat slordiger en kwam Schelluinen door de felle coaching van hun leider wat meer uit z’n schulp. Dit resulteerde in een 5-1. Daarna was het de tijd voor Sam om zijn eerste minuten van het seizoen te gaan maken. Met een beetje geluk had hij met z’n eerste balcontact een doelpunt kunnen maken. Even later was het toch Sam die de 6-1 mocht binnen schieten op aangeven van Rop. Schelluinen kwam daarna nog op 6-2 en Sam bracht de eindstand op het scorebord. Weer was het op aangeven van Rop en daarmee verdiende hij een publiekswissel 5 minuten voor tijd. Na de wedstrijd kregen de jongens een sportdrankje gesponsord door Eeterij ’t Centrum Streefkerk. Bedankt daarvoor!

Volgende week gaan we op bezoek bij koploper Ameide. We zien jullie daar!

Opstelling:

Janco; Erik, Arne, Jelmer, Djordy; Sjors, Bram, Joost (Rick/60), Rick (Jarno/40); Wessel (Sam/60), Rop (Wessel/75)

Wisselspelers:

Jarno en Sam