Ameide JO16-1 vs. VVS JO16-1 2-4 [ruststand 2-0]

Doelpuntenmaker(s): Rop Noorland [3], Jarno Noorland [1]

 Vandaag stond de topper tegen Ameide op het programma. Ameide stond tot vandaag op de 1e plaats met een positief doelsaldo van +32. We besloten om vandaag onze formatie iets te wijzigen, waardoor we met een 4-4-1-1 het veld op gingen in plaats van een 4-4-2 ruit. Zo mocht Ameide het spel wel wat maken en moesten wij zorgen dat we met de snelheid die wij hebben voorin er uit te komen. Dit werd door de jongens iets wat verkeerd opgepakt en ze lieten Ameide wel heel makkelijk voetballen.

Tactisch was Ameide sterk op het middenveld en hadden zij wat lopers in het team die gevaarlijk door ons middenveld heen kwamen. Hier werd niet of nauwelijks meegelopen door onze eigen middenvelders, waardoor Ameide in de beginfase veel gevaarlijker was. Ameide kwam voor rust dan ook op de 1-0 (ondanks buitenspel en een grensrechter die zijn arm uit de kom stond te vlaggen) en maakte vervolgens ook de 2-0. Twee keer stonden we te kijken hoe Ameide door onze verdediging speelde en waren daardoor te laat. Na de 2-0 gingen wij iets beter voetballen en kwamen we er af en toe wat gevaarlijker uit, maar dit resulteerde niet in hele grote kansen. Zo gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust hebben we duidelijk aangegeven dat het team het geloof er in moet houden en dat er wel kansen gaan komen voor ons. Dat er moet worden mee gelopen met de lopende middenvelders en dat we als team ook beter moeten verdedigen. Uiteindelijk gingen we met wat frisse krachten de tweede helft in.

De tweede helft begon eigenlijk een beetje als de eerste helft. Ameide was nog steeds de sterkere partij en opnieuw kwamen we er vaak niet gevaarlijk uit. Er was te snel balverlies, waardoor wij niet echt van de goal af kwamen. Gelukkig werd na 5 á 10 minuten na rust dit wel opgepakt en kwamen we terug naar een 2-1 stand door een doelpunt van Rop. Weer kon hij met zijn snelheid de verdediging eruit lopen en schoof hij de bal langs de keeper het doel in. Je kon zien dat we dit echt nodig hadden en je zag meteen het geloof weer terug komen. De bal werd uit het doel gepakt en we gingen op jacht naar de 2-2. Na de 2-1 bleef Ameide gevaarlijk, maar af en toe was de laatste pass van Ameide slordig. Gelukkig wisten wij daarna weer op 2-2 te komen door wederom Rop. Zijn snelheid is dit seizoen al vele malen zijn kracht geweest en het beheerst afronden oog in oog met de keeper. Hier ging een mooie pass van Sam aan vooraf. Na de 2-2 zag je dat Ameide iets was aangeslagen, maar toch kregen zij een twee hele grote kansen op de 3-2. Eerst scoorde Ameide uit buitenspel positie en daarna wist Janco een penalty te keren. Dit was voor ons echt het keerpunt in de wedstrijd en hierdoor kregen we nog meer moed en geloof om meer uit de wedstrijd te gaan halen. Het was Jarno die net weer was ingevallen voor Joost die de 2-3 kon binnen schieten. En 10 minuten voor tijd wist Rop de eindstand op het scorebord te brengen. Eerst kon de keeper van Ameide de bal nog tegenhouden, maar doordat Sjors mee liep en de bal kon oppikken en weer terug kon leggen op Rop wist hij de 2-4 te maken. Het resultaat na een 2e helft vol strijd en samen ervoor knokken is fantastisch mannen!

Helaas zijn wij volgende week vrij en spelen we over 2 weken weer een competitiepartij. Dit keer ontvangen wij thuis Heerjansdam.

Opstelling:

Janco; Sil (Bram/40), Erik, Jelmer, Djordy (Sil/60); Jarno (Sjors/40), Arne, Joost (Jarno/60), Rick (Sam/40); Wessel, Rop

Wisselspelers:

Bram, Sjors en Sam