Met een zeer kleine selectie moesten we afgelopen zaterdag afreizen naar Nieuwendijk, waar de koploper Altena op ons stond te wachten. Het was prachtig weer en we mochten op het hoofdveld spelen en het enige negatieve aan dit veld is de A27!

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat de Altena voorin een aantal zeer gevaarlijke spelers had rondlopen en onze verdedigers hadden daar de handen vol aan. VVS was hoofdzakelijk bezig met het tegenhouden van de tegenstander en dit lukte aardig. Echt veel uitgespeelde kansen waren er niet en de kansen die er kwamen werden door goed keeperswerk van Jurian om zeep geholpen. Toch konden we de nul niet houden en was het Altena, dat de score opende. Rond minuut 30 begonnen wij meer grip te krijgen en konden eindelijk richting de goal van de tegenstander. Dit leverde een aantal kansen en cornerballen op, maar helaas geen gelijkmaker. De ruststand werd dan ook 1-0.

We konden niet wachten op de tweede helft, omdat we voor de rust het betere van het spel hadden. In de 3e minuut na rust leek Altena ons nog te helpen toen zij een terechte gele kaart kregen van de goed leidende scheidsrechter en met 10 man voor 10 minuten verder moesten. Helaas konden we geen vuist maken en raakten we ook nog Jasper kwijt, die met een zware enkelblessure naar de kant moest. Nog maar net stond Altena weer met 11 man in het veld toen de 2-0 viel. Even lieten we de koppies zakken, maar toen Emilio de 2-1 op aangeven van Chris binnen schoot, begonnen we er weer in te geloven. VVS werd sterker en de 2-2 liet niet lang op zich wachten. Het was opnieuw Emilio op aangeven van Chris die voor de gelijkmaker zorgde. Het laatste kwartier waren wij de betere ploeg en hadden nog kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar gescoord werd er niet meer. 2-2 was wel een terechte stand, waar beide ploegen mee konden leven.

VVS blijft nog in de race voor de bovenste plaatsen en de komende weken zullen de beslissingen gaan vallen.