VVS JO16-1 vs. Heerjansdam JO16-2 15-0 [ruststand 6-0]

Doelpuntenmaker(s): Wessel van der Leer [6], Rop Noorland [3], Rick Mulder [3], Sam de Bruijn [2], Djordy Vet [1]

Tijdens een mistige ochtend komt Heerjansdam op bezoek vandaag. Op de ranglijst staan wij voor de wedstrijd op een 3e plaats en Heerjansdam op de 6e plaats. Het uitduel werd eerder dit seizoen met 1-9 gewonnen. We waren weer helemaal compleet vandaag. Joost heeft voor onze wedstrijd wel al een helft mee gespeeld met JO14-1. Complimenten van John en mij aan een ieder die de afgelopen weken JO14 heeft ondersteund. Nu weer terug naar de wedstrijd. Al gauw werd duidelijk wie het sterkste team zou zijn vandaag.

Binnen 20 minuten spelen stonden we al met 4-0 voor. Het was Wessel die de 1-0 maakte uit een diepe bal van Djordy, Daarna zorgde Rick (intikker), wederom Wessel (hoge bal, want de keeper was niet zo heel groot) en Sam (intikker) voor de 4-0 na 20 minuten spelen. Het werd dus al vrij snel duidelijk dat dit geen moeilijke wedstrijd zou worden vandaag. Daarna waren het Sam en Rop die de ruststand bepaalde op 6-0. In de rust werden een aantal wissels doorgevoerd en er werd verteld dat er vooral gewoon lekker gevoetbald moest blijven worden.

Na de rust zagen wij dat de kleine keeper van Heerjansdam uit zijn lijden was verlost. Hij mocht lekker gaan voetballen en een andere speler van Heerjansdam stond de tweede helft op doel. Al snel kwamen we er achter dat ook deze speler geen keeper is. Er werd al vrij snel gescoord in tweede helft. Het waren twee keer Wessel en twee keer Rop die de 10-0 op het scorebord brachten. Maar we kwamen er achter dat het scorebord echt niet meer door telt na een 9-0 voorsprong. Wel komt de ‘GOAL’ tevoorschijn. Met nog 20 minuten spelen te gaan bleven we steeds gevaarlijk voor het doel van Heerjansdam. Weer Wessel met twee doelpunten (alweer zijn 6e van vandaag), Rick (hard schot), Djordy (vrije trap) en wederom Rick brachten de score op 15-0. Vooral de 14-0 was toch wel een verrassende doelpunt. Waar de trainer riep dat de vrije trap genomen moest worden door Wessel, besloot het team toch echt anders. Het was Djordy die achter de bal ging staan en weliswaar wist te scoren. Ook al werd er niet geluisterd naar de trainer, als er gescoord word vind je het gauw alweer goed. Ook naar de positiewisseling van Sjors (heel de wedstrijd de achterlijn behaald) en Rick werd tevreden gekeken door de ogen van de trainers. Na de overwinning en de winstpartij van Noordeloos zijn we weer een plek gestegen. We gaan nu de druk verder opvoeren op Noordeloos JO16-1.

Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd en dan spelen wij tegen Oranje Wit JO16-2. Een wedstrijd waar wij uit hebben verloren met 2-0. Dus aan ons om dit komende zaterdag recht te zetten. 

Opstelling:

Janco; Erik, Bram, Jelmer (Joost/40), Djordy (Jelmer/75); Sjors, Jarno (Arne/20), Wessel, Rick; Sam, Rop (Jarno/60)

Wisselspelers:

Arne, Joost en Sil