VVS JO16-1 vs. Oranje Wit JO16-2: 2-0 [ruststand 2-0]

Doelpuntenmaker(s): Erik Blom [1], Wessel van der Leer [1]

Om 09:45 mochten we aantreden tegen Oranje Wit JO16-2. De enige ploeg waar we tot nu toe van verloren hadden in de competitie. We waren dus van te voren gewaarschuwd. Door de afwezigheid van Joost (ziek) en Sil (blessure) waren wij alles behalve compleet. Streefkerk begon goed aan de wedstrijd en er werd leuk gevoetbald door de jongens.

Het balletje ging goed rond en er werden daardoor wat kansen gecreëerd. Hier gaan ook wel de complimenten naar het middenveld. De eerste echt goede kans kwam van de voeten van Sjors, maar helaas wist hij de bal niet goed te raken. Na een half uur spelen kwam Streefkerk dan toch op voorsprong. Uit een corner van Jarno, want daarvoor nam Wessel een ongelukkige corner door aan de verkeerde kant van de corner zijn aanloop te nemen, was het Erik die in de kluts een corner kon binnen koppen, 1-0. Vier minuten later was het weer raak. Rop wist Wessel te bereiken en Wessel wist eerst een verdediger te passen en oog in oog met de keeper bleef hij rustig en schoof hij de bal naar de verre hoek van het doel, 2-0. De 2-0 was tevens ook de ruststand. Tijdens de rust is er besproken dat de wisselspeler bij JO14 moest aansluiten. Sjors mocht zijn debuut gaan maken voor JO14-1. Achteraf een goede zet, want ook JO14 heeft de winst ook binnen gehaald vandaag.

De tweede helft begon helaas wat slordiger en eigenlijk duurde dit de hele tweede helft voort. Er werd iets teveel terug uit gelopen en de bal ging niet meer zo lekker rond als in de eerste helft. Daardoor werden we niet heel gevaarlijk voor het doel en kon Oranje Wit aan aanvallen denken. Maar ook Oranje Wit werd niet heel gevaarlijk, al wisten ze wel uit een vrije trap de bovenkant van de lat raken. Het werd uiteindelijk een tweede helft om snel te vergeten, waar er verder ook niet meer werd gescoord. Zo bleef het bij 2-0 en bleven de 3 belangrijke punten in Streefkerk. Het positieve was wel dat we weer de 0 hebben gehouden. Dit voor de tweede keer achter elkaar.

Aanstaande woensdagavond (11 december, 19:45) spelen we uit tegen Oranje Wit JO16-3. Dit is nog een inhaalwedstrijd van 2 november. Wanneer we dit tot winst kunnen brengen spelen wij komende zaterdag een kampioenswedstrijd tegen Noordeloos, maar we moeten eerst tegen Oranje Wit weten te winnen.

Opstelling:

Janco; Erik, Arne, Jelmer, Djordy; Sjors (Sam/40), Bram, Jarno, Rick; Wessel, Rop

Wisselspelers:

Sam