Noordeloos JO16-1 vs. VVS JO16-1 1-0 [ruststand 0-0]

Doelpuntenmaker(s): Geen

Vandaag was dan de grote dag waar iedereen al een week naar had uitgekeken. De kampioenswedstrijd tegen Noordeloos stond op het programma. Tijdens een winderige dag zouden we aan een gelijkspel genoeg hebben om kampioen te worden. Bij winst van Noordeloos gingen zij met het kampioenschap aan de haal. Voor het begin van de wedstrijd konden we helaas geen fijne warming-up afwerken. Door een wedstrijd die nog bezig was moesten wij op dezelfde helft van Noordeloos de warming-up uitvoeren.

Pas een klein kwartier voor de wedstrijd konden we gebruik maken van ons deel. Het waaide erg hard vandaag en dat zagen we tijdens het spel ook terug. Waar sommige ballen bleven hangen in de lucht, waren er sommige ballen die hard over de zijlijn waaide. Zelfs een vrije trap van Noordeloos mislukte, omdat de bal weg waaide. Het spel in de eerste helft was ook hierdoor erg slordig aan beide kanten. Er werden nauwelijks grote kansen gecreëerd de eerste 40 minuten. Noordeloos werd 10 minuten voor de rust iets gevaarlijker door iets meer gas te geven, waardoor wij iets meer in de problemen kwamen. Maar door goede reddingen van Janco bleven wij overeind. Zelf gokte wij de eerste helft op het voetbal op het middenveld en de snelheid voorin, maar dit kwam er helaas niet uit. Zo gingen we met een 0-0 stand de rust in en in de rust is er verteld dat er iets meer gevoetbald moet worden en minder onrustig zijn aan de bal. En de bal laag houden door de harde wind.

Het spelbeeld van het begin van de tweede helft was eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. Het voetbal bleef aan beide kanten uit, waardoor er weer weinig kansen waren. Na een minuut of 60 ging Noordeloos wat meer pressen door een verdediger door te schuiven. Vanaf dat moment kwamen wij er nog minder aan te pas, omdat we ons te ver terug lieten zakken. Daardoor kwamen de spitsen op een eiland terecht en konden we amper gevaar brengen. Alleen Rop kwam er met één schoen aan nog een keer gevaarlijk uit, maar helaas ontbrak de kracht in zijn schot. Een schot van Sam na een mooie voorzet van Sjors ging helaas net naast. Dit waren de tweede helft onze enige wapenfeiten. Daarvoor was Noordeloos al een keer heel gevaarlijk geweest. De gevaarlijke speler van Noordeloos (nummer 8) kwam goed door, maar gelukkig wist Jarno redding te brengen met zijn benen. Een heel belangrijk moment in de wedstrijd. De 80 minuten waren voorbij en we hebben met veel strijd de 0 weten te houden. Totdat Noordeloos een corner kreeg in blessuretijd. De bal bleef hangen door de wind en wij kregen tot twee keer toe de bal niet uit onze eigen zestien. De bal viel voor de voeten voor een speler van Noordeloos en hij schoot de 1-0 binnen. Erg zuur om het kampioenschap in de laatste minuut te verspelen. Er werd na het doelpunt nog één minuut verder gespeeld, maar in die tijd konden we niet meer gevaarlijk worden.

Een compliment voor de jongens die ze met z’n allen zoveel strijd hebben geleverd vandaag. Alle ouders en andere VVS-supporters die er waren willen wij als team graag bedanken voor hun support. We gaan met opgeheven hoofd de tweede seizoenshelft in straks. Al met al hebben we het met 12 wedstrijden inclusief 3 bekerwedstrijden, 9 winstpartijen en 3 nederlagen niet slecht gedaan.

Opstelling:

Janco; Erik, Arne, Jelmer, Djordy; Rick (Sjors/40), Joost (Sam/40), Bram, Jarno (Joost/65); Wessel, Rop

Wisselspelers:

Sjors en Sil en Sam