FC Dordrecht JO16-1 vs. VVS JO16-1 1-0 [ruststand 1-0]

Doelpuntenmaker(s): Geen

De winterstop is weer voorbij en vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2020 op het programma. Ook het komende seizoen spelen we 3e klasse, maar hebben we nu wat andere tegenstanders in onze competitie waaronder FC Dordrecht Amateurs. We kwamen met z’n allen wat later aan door alle drukte in Dordrecht en bij aankomst op de Krommedijk waren er maar weinig van op de hoogte dat wij zouden spelen om 11:00 uur. Eenmaal omgekleed kon de wedstrijd beginnen. Streefkerk begon alles behalve goed aan de wedstrijd. Het waren de amateurs van Dordrecht dat een stuk feller was dan onze jongens. We kregen geen grip op de middenvelders en er werd af en toe zwak verdedigend aan onze kant.

Gelukkig wist FC Dordrecht dit ook niet goed uit te spelen en daardoor werden ze niet heel gevaarlijk. Zelf kwam Streefkerk er totaal niet uit en toen we er een keer gevaarlijk uit kwamen werd er onterecht gevlagd voor buitenspel. Net voor het half uur spelen kwam FC Dordrecht op een 1-0 voorsprong. Weer zag het er niet goed uit op het middenveld en in de verdediging en kon de buitenspeler van FC Dordrecht de bal achter Janco het doel binnen schieten. Na het doelpunt leek het erop dat we iets wakkerder werden en werd er iets beter gevoetbald. En weer werden we onterecht terug gefloten op het moment dat we er gevaarlijk uit konden komen. Zo gingen we met een 1-0 achterstand de rust in.

Na de rust kwam Streefkerk met wat wijzigingen het veld op en meteen werd er iets meer strijd geleverd door onze jongens. De tweede helft hadden we ook de wind mee, iets wat ook wel wat lekkerder voetbalt. Ook de tweede helft werden we niet gevaarlijk voor het doel van FC Dordrecht. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, want ook de tegenstander creëerde weinig kansen. Na een dik kwartier gespeeld te hebben moest Jarno na een overtreding 10 minuten naar de kant. Hierdoor werd het niet gemakkelijker en was het 10 minuten overleven. Gelukkig lukte dit en na 10 minuten mocht Jarno het veld weer betreden. Met Jarno in het veld schakelde we nog om naar een 3-4-1-2 formatie om toch nog een slotoffensief eruit te gooien. We kregen het voor elkaar om FC Dordrecht iets terug te dringen, maar ook dit bleek niet voldoende om grote kansen te creëren. En in de laatste minuut hielp het niet mee dat de scheidsrechter op een verkeerd moment de wedstrijd af floot. Hierdoor ontstond er nog een klein ‘akkefietje’ en gaan we toch met een slecht gevoel richting Streefkerk. De complimenten aan de jongens over de tweede helft, want aan de vechtlust daar lag het niet aan. Helaas zat er niet meer in voor ons vandaag en zo zijn we de competitie begonnen met een nederlaag.

Volgende week hebben we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Ameide. Een team waar we het vorig seizoen heel lastig mee hadden (2-0 achterstand met rust, 2-4 gewonnen), dus we kunnen weer aan de bak zaterdag.

Opstelling:

Janco; Erik, Arne, Jelmer, Bram; Sjors, Joost (Djordy/40), Jarno, Rick (Sil/40, Joost/55); Sam, Rop

Wisselspelers:

Djordy en Sil