VVS JO16-1 vs. Ameide JO16-1G 3-1 [ruststand 1-1]

Doelpuntenmaker(s): Wessel van der Leer [1], E.D. Ameide, Rop Noorland [1]

 De eerste thuiswedstrijd van het jaar 2020 was op 8 februari tegen Ameide JO16-1. Een wedstrijd waar we de uitdaging hadden om zonder onze aanvoerder het neer te zetten. Jelmer was een wedstrijd geschorst na zijn rode kaart uit tegen FC Dordrecht Amateurs. Hierdoor kwam Bram op de plek van Jelmer te spelen en ging Wessel een stap terug centraal op het middenveld. We begonnen wat slap aan de wedstrijd. Het was dan ook Ameide dat de eerste mogelijkheden van de wedstrijd kreeg. Zelfs de kleinste man van het veld bij Ameide mocht nog een corner helemaal vrij inkoppen, maar gelukkig kreeg de bal niet veel snelheid mee. Maar daarna was het toch dezelfde aanvaller bij Ameide die wel trefzeker was. Hij hield Erik knap van de bal en schoot met zijn linkerbeen in de verre hoek. Helaas wel weer een slap moment van onze kant. Na de 0-1 werden we gelukkig wakker en kwam er meer energie in de ploeg. Daardoor konden we wat meer druk gaan zetten op de tegenstander.

Er werd steeds meer gevoetbald van onze kant en tijdens onze eerste geslaagde aanval van de wedstrijd viel de bal al binnen. Rop vond na een knappe actie de goed meegelopen Wessel en die nam de bal zo mee dat hij daarna de bal langs de keeper kon tikken. 1-1 was tevens ook de ruststand.

Na de rust kwamen we sterk uit de startblokken. Al snel viel het tweede doelpunt voor ons. Het was de ingevallen linksback van Ameide die de bal toch wel heel fraai achter haar eigen keeper wist te schieten. Een vervelend moment voor haar, maar voor ons kwam het goed uit. Na de 2-1 duurde het niet lang of het derde doelpunt kwam op het scorebord. Het was ditmaal Rop met een mooie solo, die rustig bleef en de bal met zijn linker in de verre hoek schoot. Na de 3-1 vergaten we te voetballen en werd het een knokwedstrijd met slecht voetbal. Er werd wel gevochten en tekenend was de blessurebehandeling van Wessel. Hij had zoveel geknokt deze wedstrijd dat hij stond te trillen op zijn benen, maar hij heeft de wedstrijd toch helemaal uit kunnen spelen. De les voor de volgende wedstrijd is dat we de wedstrijd met een voorsprong beter uit moeten voetballen. Uiteindelijk hielden wij de 3-1 vast en zijn de eerste 3 punten van dit seizoen binnen.

Volgende week spelen we uit tegen Asperen op een belachelijke tijd van 08:30 uur. Dat wordt ontbijten op de voetbal met z’n allen!

Opstelling:

Janco; Erik, Arne, Bram, Djordy; Joost (Jarno/70), Wessel, Jarno (Sjors/40), Rick; Sam, Rop

Wisselspelers:

Sjors