Asperen JO16-1 VVS JO16-1 5-2 [ruststand 3-2]

Doelpuntenmaker(s): Rop Noorland [1], Joost Liefhebber [1]

Om 07:15 mochten we ons al verzamelen op Streveland voor een vroege uitwedstrijd om 08:30 uur tegen Asperen. Gelukkig was dit de eerste en gelijk de laatste vroege wedstrijd voor de jongens en de leiders. Rick en Sil waren afwezig vandaag, waardoor we met 11 jongens en 1 wissel aan de wedstrijd begonnen. Streefkerk kwam goed uit de startblokken en na 10 minuten stond de 0-2 op het scorebord. We zette goed druk op de tegenstander en we lieten het balletje goed rond gaan. Na een verre uittrap van Janco was het Wessel die de bal net wel of niet kon verlengen en waarna Rop de bal wist op te pikken. Hij was daarna de verdediging te snel af en kon zo de 0-1 binnen schieten. De 0-2 kwam op naam van Joost. Met een boogballetje uit de kluts wist hij de keeper te passeren.

De bal ging duidelijk via de lat achter de doellijn het doel in. Het leek een mooie ochtend te gaan worden in Asperen, maar na de 0-2 vergaten we te voetballen en ging Asperen meer druk naar voren zetten. Dit resulteerde in een 1-2 en na 30 minuten spelen zelfs naar een 2-2. Bij de 1-2 kwam de aanvaller knap voor onze verdediger en zo wist hij de 1-2 binnen te schieten. De 2-2 was een bal via de lat die door een middenvelder kon worden binnen gekopt. Na de 2-2 kreeg Streefkerk gelijk een grote kans om toch weer terug te komen in de wedstrijd. Rop ging alleen op de keeper af, maar raakte helaas de paal. Hier hadden we een tik kunnen uitdelen aan Asperen. Jammer genoeg lukte dit niet en was het Asperen wat net voor rust zelfs op 3-2 kwam en dit was ook gelijk de ruststand.

In de rust hebben we toch geprobeerd om wat poppetjes op andere posities te zetten en we begonnen de tweede helft ook redelijk. Er werd weer wat feller gespeeld door de jongens en zo gingen we op jacht naar de 3-3. Nadat Jarno werd gepasseerd door een tegenstander volgde er een domme overtreding, waardoor we met 10 man kwamen te spelen de 10 minuten daarna. Hierdoor moesten we de jacht op de 3-3 staken en was het vooral tegenhouden. Helaas wist Asperen het doel weer te vinden en zo kwamen we met 4-2 achter. Dit was wel de genadeklap voor ons en daarna probeerde we nog wel de bal rond te laten gaan en een 4-3 te forceren, maar gevaarlijk werden we niet. Ook tegen 11 jongens wist Asperen daarna nog te scoren. De goed spelende aanvaller van Asperen (Nr.12) speelde de ver uitgekomen Janco voorbij en wist de bal in het lege doel te schieten. Wij zijn na de eerste 10 minuten afgetroefd op felheid en bewegen zonder bal. Iets waar we de komende periode maar meer aandacht aan moeten schenken.

Al met al moeten we gaan leren van deze wedstrijd en de jongens zijn de komende weken vrij door de voorjaarsvakantie. Op 7 maart volgt de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Oranje Wit. Een ploeg waar we vorig seizoen uit van verloren hebben en thuis van gewonnen, dus ook dit zal weer geen makkie worden.

Opstelling:

Janco, Erik, Arne, Jelmer, Djordy, Joost, Bram, Wessel, Jarno, Sam (Sjors/40), Rop

Wisselspelers:

Sjors