VVS JO16-1 vs. Drechtstreek JO16-3 5-1 [ruststand 2-1]

Doelpuntenmaker(s): Rop Noorland [4], Arend van Wijk [1]

Zaterdag 5 september stond de tweede bekerwedstrijd op het programma thuis tegen Drechtstreek. Door blessures van Nathan en Sam hebben wij als staf gekeken naar versterking en kwamen mede door een gouden tip van Rob Lieuwen uit bij de VR1. En Melinka en Michelle waren gelukkig bereid om mee te doen met de jongens onder 16. De één was iets zenuwachtiger voor de wedstrijd dan de ander, want met de jongens mee doen blijft toch een spannend momentje. Met de dames erbij begonnen wij met een wat ruimere bank aan de wedstrijd en mocht Michelle meteen in de basis starten als diepe spits.

Streefkerk begon goed aan de wedstrijd. Al snel konden wij de tegenstander onder druk zetten. Maar tijdens de eerste uitbraak van Drechtstreek kwam toch al snel de 0-1 op het scorebord. Na slecht uitverdedigen aan de kant van Streefkerk kwam Drechtstreek op voorsprong. Na het doelpunt kon je weer snel merken dat Streefkerk wat sterker was en beter voetbalde, maar de bal moet er wel in. Na een aantal kansen te hebben gemist was het Rop die de stand op 1-1 bracht. Eerst werd Michelle diep weggestuurd en wist zij met een goede pass Rop te bereiken. Rop bleef rustig en speelde de bal langs de keeper, 1-1. Nog voor de rust kwamen we op 2-1 door een doelpunt van Arend. Nu was het Rop die Arend kon wegsturen en Arend rondde de aanval goed af. Niet veel later viel Arend geblesseerd uit en mocht Melinka haar debuut maken voor JO16. Zo stonden de beide dames tijdens de eerste helft al op het veld.

Tijdens de rust werd verteld dat het team zo moest doorgaan en meteen voor de 3-1 moest gaan. Gelukkig werd dit ook meteen opgepakt door de spelers en was het Rop die al vrij snel de 3-1 wist te scoren. Ditmaal was het een rommelig doelpunt, maar ook die tellen. Ook de tweede helft was Streefkerk beter en voetbalde het net zoals de eerste helft met geduld en wachtend op de kansen. Uiteindelijk was het Rop die ook de 4-1 en de 5-1 op het scorebord bracht. De 4-1 was op aangeven van Bjarne en bij de 5-1 was het Wessel met een assist. Met 4 doelpunten in één wedstrijd kon Rop de laatste 10 minuten uitrusten op de bank en mocht Michelle nog 10 minuten het veld in. Maar het was Melinka die nog een grote kans kreeg, maar helaas ging de bal voorlangs. Hierdoor bleef de stand op 5-1 staan en dit was ook tevens de einduitslag.

Opstelling:

Milan; Maxim (Tjerk/70), Bram, Jelmer, Tjerk (River/40); Joost, Wessel; Sander, Rop (Michelle/70), Arend (Melinka/30); Michelle (Bjarne/40)